1.5 VIVA ITALIA!

Kom fram till mitt nya hem för sommaren i tisdags eftermiddag, Giardini Naxos/Sicilien/Italien. Blev då hotell första natten! Väldigt mysigt mitt i hamnen!

Vädret här är precis påväg att gå mot högsommar, så än är det inte så himla varmt! 

På kvällen gick vi ut med teamet och åt, som en välkomstmiddag! :) riktigt mysigt! Jag åt en buffel-pizza med Parmaskinka, färsk tomat och buffelost, riktigt gott! 
Det är ju "lite" skillnad här på pizzorna jämfört med hemma i sverige. Men kvällen blev inte långlivad då vi va så extremt trött och skulle upp tidigt på onsdagen, för att åka ååår första utflykt! Blev en tur till Sirakusa, där vi hade en "historisk vandring". Mycket sevärdheter och en heldel information!
Första anhalten gör vi här: "Parco Archeologico della Neapolis", detta är då en av teatrarna som finns där!
Sedan tar bussen oss till själva centrum. Ett stopp från stadsvandringen: Ett torg, typiskt Italienskt enligt mig. 
Piazza Duomo, där det finns ett gäng byggnader som är värda ett besök! 

Fonte Aretusa!

Sista stoppet tar vi oss till med buss: Madonna delle Lacrime, eller Tårarnas Madonna på svenska. Den tavlan sägs enligt historien ha gråtit engång i tiden. Helgonkulturen är uppbyggd kring dessa tårar, som finns välbevarade i kyrkan.

Dessa är bara några av alla bilder som tagits idag! 

När vi kom tillbaka till Naxos så blev vi avsläppt vid villan, där vi ska bo. Det är en liten villa som jag och i nuläget 3tjejer delar på, det kommer sedan en till! Det är 2 svenskar och 1 dansk, om någon vecka kommer det 1 finsk. Vi delar egentligen också villan med värdfamiljen, har inte riktigt förstått hur delningen kommer funka men jag har iallafall ett eget sovrum! :)
Bilden är panorama och visar från vägg till vägg på min vänstra och högra sida! Jag har till och med en egen balkong! Italia style såklart.

Vi gick och storhandlade när vi kom hem, vi bor alldeles intill en stor supermarkt och jag hitta även mina havregryn! Men däremot så kostade de 3,5euro för 350gr, hutlöst. Men havre är inte något man vanligtvis ens finner här, så jag är glad att de ens fanns. 

Idag, torsdag, är vi alla lediga då det är röddag och våra turister har ändå inte kommit ännu. Första veckan har man en "studievecka", då man ska lära sig platsen. Vi kommer även få möjlighet att studera en arrival, då vi inte ens har gjort en sådan förut som de andra ändå gjort fast bara på en annan plats i världen.

Just nu är klockan 8:10, samma som i Sverige då det faktiskt inte är nån tidsskillnad! Jag väntar på att våra kollegor ska komma och vi ska köra core ute i finvädret! Nina(tror jag hon heter) har varit sportvärld förut och kan alltså lite sånt, så hon ska komma hit och köra det med oss! Hon är inte en av de som bor här dock, vi är fler än bara vi fem som bor i Giardini Naxos :)

Detta va bara en liten uppdatering av läget! Jag har fri wifi i villan, så jag nås alltid på Facebook/Skype när jag väl är hemma. 

Kommentera här: